Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Ppl

    Guide to uderstanding Money & Investing u svom uvodu se hvali velikim interesom od prvog izdanja '93 te prijevodima na razne jezike. I ja se slazem sa tobom da je knjiga odlican materijal za pocetak razumijevanja trejdanja a i za kasnije referenciranje kod prosirivanja horizonta znanja. Kako bi bilo da pokrenes tribinu kod svojih najvjernijih i najnaprednijih fun-ova koji bi onda preuzeli translejtanje pojedinih dijelove knjige (money, stocks, bonds, futures, options...) sto bi na kraju (mozda tamo do jeseni ili za bozic) rezultiralo hrvatskom verzijom guide-a. Just a thought.

    avatar

    08.03.2005. (22:12)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ideja je dobra ali ja ne zelim NIKOGA NA NISTA TJERATI! Ja sam sam koristio dosta njihovih SLIKA u unosima o ekonomiji i dionicama i cesto sam ih koristio kao neki predlozak kojim REDOM da krenemo i sl. oni su mi bili "zvijezda vodilja" za textove za koje nisam strucnjak jer su zaista orjentirani na RAZUMIJEVANJE POCETNIKA i potpuno tome posvecen.. mozda bi bilo najbolje da knjigu PREVEDU i objave na hrv. profesionalno, jer ona i mi to zasluzujemo (mislim da su preveli kudikamo beskorisnije i gluplje knjige od ove, pa bi ova to svakako zasluzila)

    avatar

    09.03.2005. (00:20)    -   -   -   -  

  • ribanje

    optionmaster, često nailazim na kraticu IMHO, al ne znam što znači.Bi li mogao dobit objašnjenje jer sam negdje vidio da je to kratica na engleskom

    avatar

    09.03.2005. (09:42)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    IMHO = In My Humble Opinion znaci Po Mojem Skromnom Misljenju (kad hocete skromno naglasiti da je to samo vase misljenje), spada u slicne kratice kao ASAP (as soon as possible tj sto je prije moguce) i.e. (id est= to jest), e.g. (egzempli gratia tj besplatan primjer i sl. itd.)

    avatar

    09.03.2005. (11:03)    -   -   -   -  

  • vek

    ppl, i meni je palo na pamet kako bi bilo zgodno prevestit u knjizicu i naci nekoga da ju izda ;) inace imam knjigu kod sebe i odlicna je stvarno!

    avatar

    09.03.2005. (16:06)    -   -   -   -  

  • vek

    a mislim mozemo i objaviti i na nekom blogu isto tako uostalom. sta ja znam, uglavnom ako ima zaintersiranih, mogao bih uloziti nesto vremena dnevno .

    avatar

    09.03.2005. (16:20)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ja pustam da prodje vrijeme pa da ti se netko javi, ali ne vidim da iko ista pise. evo ti moj savjet: ako ne zelis da ti netko "pokrade" tvoj "effort" i samo na kraju uzme sve sa bloga i objavi kao gotov prijevod, onda prevedi (ako zelis) i PONUDI nekom IZDAVACU bez da prvo objavljujes. znam da zvuci cudno dolazeci od mene koji sve ovo radim za "badava" ali mislim da ce NASA JAVNOST puno vise CIJENITI TU KNJIGU AKO JE VIDI U "KOMADU" U IZLOGU KNJIZARE nego ako je bude presnimavala i piratizirala komad po komad preko Interneta. onda se nekako obezvrijedi i ljudi izgube interes jer je mogu dobiti preko Neta za free! Ja se slazem da su sve one knjige koje smo preko Bluebirdovog linka downlodali od Rusa to mozda i zasluzile, ali ova nije! ovu smo MI zasluzili dobiti u cijelini kakva je da zapalimo interes za ovu granu doma! to je samo moje misljenje jer znam da ja NIKAD ne kupujem knjige koje uspijem downlodati a ova je 1)jeftina 2)tanka 3)IZVRSNA 4)potrebna ljudima u Hrv! .. naravno ako to ipak napravis, ja cu te isto podrzati jer mislim da je tvoja MOTIVACIJA NESEBICNA (kao uostalom i moja)! THX u ime svih VEK!!

    avatar

    13.03.2005. (23:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...